Uniek jazzconcert Rob Agerbeek Trio met zangeres Luca Warmer in de Deense Zeemanskerk in Rotterdam

Medio november 2021 is de release van het nieuwste jazzalbum “Lock, Stock & Barrel” van pianist Rob Agerbeek en zijn jazztrio. Sinds 2018 met contrabassist Erik Albjerg uit Denemarken en sessiedrummer Tjeerd Klapwijk. Dit is de aanleiding tot een reeks van concerten dit seizoen op diverse podia in Nederland; in Rotterdam, Zoetermeer, Warmond en Den Haag aangevuld met jong zangtalent Luca Warmer.                                                                                                           

Rob Agerbeek (1937) begint met optreden in 1954 en rolt door zijn bijzonder talent van de ene jazzformatie in de andere. Hij speelt in de beginjaren boogiewoogie maar speelt ook vele andere stijlen van jazz in de ‘Peggy Miller Band’, ‘The Diamond Five’, het ‘Don Byas Quartet’ en de ‘Dutch Swing College Band’. Rob speelde jaarlijks op het North Sea Jazzfestival in Den Haag en begeleidde Amerikaanse topsaxofonisten zoals Ben Webster, Hank Mobley, Dexter Gordon en Johnny Griffin. In 1976 tourde hij met Art Blakey and The Jazz Messengers door Europa!   

 

Zangeres Luca Warmer(1994) is geboren in Delft en hoorde als baby de klanken van Frank Zappa en Keith Jarrett. Op haar tiende begon zij met altsax maar rond haar twaalfde wilde zij gaan zingen; zo gepassioneerd en vrij als Nina Simone, Rachelle Ferrell en Carmen McRae. Zij zong al in het koor van The Kyteman Orchestra en op festivals met hiphop formaties en de funkband ‘Liquid Sun Orchestra’. Luca is afgelopen zomer met lof afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

 

Het concert in de Deense Zeemanskerk vindt plaats op zaterdagavond 6 november 2021 om 20.15 (zaal open 19.45).        Er zijn nog wat plaatsen beschikbaar. Mis dit niet!

Reserveren

Trio Agerbeek